• Future 2020

Esittelyssä vastuullisuuspaneelin Jyri Seppälä


Haluamme taata, että kaikki Future 2020 -messuilla esiteltävät tuotteet, palvelut ja ratkaisut ovat omissa kategorioissaan vastuullisuuden edelläkävijöitä. Messuille hakevia tuotteita arvioidaan niin sosiaalisen vastuun, ympäristövaikutusten kuin pienen hiilijalanjäljen kannalta, jotta ne tukevat kestävän elämäntavan noudattamista.


Kaikki Future 2020 -messuilla esiteltävät tuotteet ja ratkaisut hyväksytetään ensin Suomen johtavista asiantuntijoista kootulla vastuullisuuspaneelilla. Paneeliin osaamisensa tuotteiden ja palveluiden elinkaariarviointiin sekä ilmastovaikutuksiin liittyen tuo professori Jyri Seppälä.


Jyri Seppälä (TkT, professori) on Suomen Ympäristökeskuksen kulutuksen ja tuotannon keskuksen johtaja sekä Kansallisen Ilmastopaneelin jäsen. Hän on tehnyt tieteellisen työnsä tuotteiden ja palveluiden elinkaariarviointien parissa, erilaisia tuotanto- ja kulutussektorien ilmasto- ja kestävyystarkasteluja johtaen. Hän on ollut lukuisten laajojen hankkeiden vastuullinen johtaja ja osallistunut erilaisiin lainsäädännön valmistelua tai toimeenpanoa tukeviin työryhmiin sekä tuottanut näihin tarvittavaa tausta-aineistoa. Seppälä on myös Kohti hiilineutraalia kuntaa (HINKU) -hankkeen vastuullinen johtaja.

Kuva vastuullisuuspanelisti Jyri Seppälästä

Tutustu muihin panelisteihimme >